Ik zie een 'Domein geregistreerd!' pagina. Waarom?

Gewijzigd op Wed, 12 Jul 2023 om 03:23 PM

Het kan voorkomen dat je bij een pagina terecht komt die je verteld dat de domeinnaam, die je hebt ingevoerd in de adressenbalk van je browser, reeds geregistreerd is door een klant van Oxilion. Wat is dit voor een pagina en wat kan je er mee?


Deze pagina is een standaard pagina van ons en wordt gebruikt voor domeinen die geregistreerd zijn maar nog niet naar een website verwijzen.


In het kort

 1. Ben je de eigenaar van de domeinnaam? Dan kan je de DNS beheren om deze pagina te laten verdwijnen.
  1. Nog geen hosting? Dan kan je die bij ons bestellen.
 2. Ben je geen eigenaar van de domeinnaam? Dan zijn er enkele scenario's mogelijk
  1. Je bent bezoeker van de site en verwacht een ander resultaat.
  2. Je wenst te achterhalen van wie de domein is en wilt deze overnemen.
  3. Je wenst een domein als deze vast te leggen. Je kunt dan een ander domein vastleggen.
  4. Je bent hier bij toeval terecht gekomen. Dan is er vaak geen handeling nodig.


Voor een meer gedetailleerde toelichting, volg je de tekst onder de streep.


 1. Indien je de eigenaar bent van dit domein en je wenst dat deze pagina niet getoond wordt, maar een pagina van jezelf. Dan dien je de DNS bij dit domein aan te passen.
  1. Heb je nog geen hosting? Dan kan je die bij ons bestellen. Heb je hierbij hulp nodig of advies welk pakket of oplossing het beste past? Neem dan contact met ons op.
 2. Ben je niet de eigenaar van de domeinnaam, dan kan deze pagina je informatie geven die handig kan zijn voor enkele scenario's.
  1. Wanneer je bezoeker bent van deze website en normaal een andere pagina zag, kan het zijn dat de website eigenaar de domeinnaam bijvoorbeeld recentelijk verhuisd heeft naar Oxilion. Kom in dat geval later terug of neem contact op met de website eigenaar.
  2. Wanneer je interesse hebt in de domeinnaam en bent hier gekomen om te checken of er iets gebeurt met deze domeinnaam, heb je nu deels je antwoord. Er is in ieder geval geen website actief. Natuurlijk kunnen andere zaken zoals e-mail wel actief zijn. Let op, wij registreren domeinen voor onze klanten. Je zult dus contact op moeten nemen met de eigenaar of houder van de domeinnaam. Dit kan je opvragen via de Whois.
  3. Je had deze domeinnaam graag zelf geregistreerd, maar helaas. Deze is reeds geregistreerd. Geen probleem! Er zijn nog legio andere mogelijkheden! Je kunt kiezen voor een andere extensie of simpelweg een andere domeinnaam. Wees creatief en gebruik onze domeinnaam checker om te checken of de domeinnaam vrij is en registreer hem direct!
  4. Ben je toevallig terecht gekomen op deze pagina? Dan is er vaak geen handeling nodig. Wel ben je natuurlijk vrij om zelf een domeinnaam vast te leggen met eventueel hosting.

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren