Hoe werken de statistieken en logs?

Gewijzigd op Tue, 08 Jun 2021 om 03:03 PM

Binnen DirectAdmin zijn statistieken en logs beschikbaar over het gebruik van het hostingpakket. Deze gegevens zijn te gebruiken bij het opsporen van issues en geven inzage in het verbruik. In dit artikel leggen wij uit waar je dit kunt vinden en waarvoor je deze gegevens kunt gebruiken. 


In het kort

 1. Log in op jouw hosting pakket;
 2. Klik op 'Site summary/Statistics/Logs'.


Voor een meer gedetailleerde toelichting, volg je de tekst onder de streep.


 1. Log in op jouw hosting pakket;
  1. Niet bekend hoe? Hoe log ik in op mijn hosting pakket?
 2. Klik rechts bovenin op 'Site summary / Statistics / Logs';

  Link naar de statisieken binnen DirectAdmin onder menu Your Account.

  1. Hier zie je direct de gebruikte bandwidth en Total disk usage. Hier kan je gedetailleerd zien hoeveel e-mail opslag je gebruikt of hoeveel ruimte je database in gebruikt neemt.Statistieken overzicht van DirectAdmin.
  2. Tevens zie je op deze pagina ook de 'Usage log'. Hier kan je zien wat er zoal opgevraagd wordt op het hostingpakket. Ook vind je hier ook de 'Error log'. Dit is handig als je site problemen ervaart en je onderzoek wil doen naar het mogelijke probleem.    Usage Log en Error Log van hostingpakket in de statistieken pagina van DirectAdmin.

Webalizer webverkeer

Dit is een programma dat je webverkeer analyseert aan de hand van je logs en deze gegevens opslaat. Dit is in te zien wanneer je op de domeinnaam klikt in de pagina 'Site Summary / Statistics / logs'.


Deze onderstaande foto komt van 15 april, van de statistieken van april. Vandaar dat er 15 rijen staan. Je ziet bijvoorbeeld hoeveel unieke bezoekers onder 'visits' die dag er zijn geweest, hoeveel bestanden er zijn opgevraagd onder 'Files'.

Statistieken van Webalizer binnen DirectAdmin per kalendermaand.


Je kunt ook zien welke pagina's (URLS) het meest bezocht zijn. Dit zie je bij Top 30 of XXX Total URLS. Omdat deze statistieken van een kale WordPress installatie komen, valt er niet zoveel te zien. Op nummer 4 staat de "/". Dit is de hoofdpagina van de website. Houdt bij dit overzicht ook rekening met eventuele robots die pagina's opvragen of aanvallen.

Lijst van drukst bezochte webpagina's binnen Webalizer.

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren