Binnen onze shared hostingpakketten op basis van DirectAdmin is het mogelijk om zeer eenvoudig van actieve PHP versie te wijzigen. Hier leggen we uit hoe dat werkt.


In het kort

  1. Log in op je hostingpakket;
  2. Klik op 'Select PHP version';
  3. Kies de gewenste PHP versie; 
  4. Klik op 'Set as current'.


Voor een meer gedetailleerde toelichting, volg je de tekst onder de streep.


  1. Log in op je hostingpakket.
    1. Niet bekend hoe? Hoe log ik in op mijn hostingpakket?
  2. Klik nu op 'Select PHP version' onder de kop 'Advanced Features'.Select PHP version in DirectAdmin.
  3. Hier zie je de huidig actieve PHP versie met een drop down optie. Wanneer je klikt op deze versie, vouwt zich een drop down menu open waar een keuze gemaakt kan worden uit op de server aanwezige PHP versies. Kies de PHP versie die wenselijk is.PHP selectie binnen DirectAdmin.
  4. Om de geselecteerde PHP versie actief te maken dien je nu nog op 'Set as current' te klikken. Deze optie verschijnt achter de versie zodra je een versie selecteert dat niet de huidige actieve PHP versie was.

Controleer de applicatie

Zodra de actieve PHP versie gewijzigd is op je hostingpakket, adviseren wij om de applicatie goed na te lopen en eventueel aanpassingen te maken binnen de applicatie. Het kan namelijk voorkomen dat functies van PHP veranderd zijn waardoor de applicatie niet meer naar behoren werkt. Dit kan je dan oplossen door wijzigingen te maken binnen de applicatie.


Indien verwacht wordt dat het wijzigen veel tijd vereist, kan je ondertussen de PHP versie terugzetten en dan de wijzigingen voorbereiden.