Hoe bedenk ik een sterk wachtwoord en hoe onthoud ik die?

Gewijzigd op Mon, 24 Jul 2023 om 02:39 PM

Heb je moeite met het bedenken van een sterk en veilig wachtwoord? Voor elke inlog een apart wachtwoord is erg veilig, maar hoe onthoud je dit allemaal? Dan heb je mogelijk wat aan onze tips.


Een sterk wachtwoord

Een sterk en veilig wachtwoord verzinnen hoeft niet moeilijk te zijn maar is wel enorm belangrijk. Hieronder vind je 6 tips:

  1. Kies een wachtwoord met minimaal 14 tekens;
  2. Combineer kleine letters, hoofdletters, cijfers en symbolen;
  3. Gebruik geen voor de hand liggende informatie, zoals je geboortedatum of adres;
  4. Verander regelmatig je wachtwoord;
  5. Kies voor elke website een ander wachtwoord;
  6. Gebruik eventueel een wachtwoordzin. Kies bijvoorbeeld voor: mijnhondisjarigop20januari! Hiermee voldoe je aan bijna alle bovenstaande tips en heb je een wachtwoord dat makkelijk te onthouden is.


Lukt het niet? Dan kun je kiezen voor een wachtwoordgenerator zoals bijvoorbeeld Dashlane. Hier geef je aan hoe lang het wachtwoord moet zijn en of er letters, cijfers en/of symbolen in moeten zitten en Dashlane doet vervolgens de rest.


Wachtwoordmanager

Al die verschillende wachtwoorden zijn natuurlijk lastig te onthouden. Er bestaan echter handige wachtwoordmanagers, zoals bijvoorbeeld Bitwarden (voor privégebruik en kleine bedrijven) en Topicus Keyhub (voor middel- grote bedrijven).


Er zijn tientallen voordelen om een wachtwoordenkluis te gebruiken, maar we zullen 2 voorbeelden hiervan geven.
Onbreekbare wachtwoorden maken en aanpassen: Zeg voor altijd vaarwel tegen zwakke en voorspelbare wachtwoorden! Een wachtwoordmanager genereert zeer veilige, willekeurige wachtwoorden die hackers niet durven uitdagen. Pas de lengte van wachtwoorden en tekencombinaties aan om aan je unieke voorkeuren te voldoen, met behoud van maximale veiligheid.
Moeiteloos en tijdbesparend inloggen: Neem afscheid van het vervelende proces van het onthouden van tientallen wachtwoorden. Met een wachtwoordenkluis is één hoofdwachtwoord alles wat je nodig hebt om je digitale wereld te ontsluiten. Inloggegevens op websites en applicaties worden naadloos automatisch ingevuld, waardoor je kostbare tijd bespaart die je beter ergens anders voor kunt gebruiken. Geen hoofdpijn meer door het opnieuw instellen van wachtwoorden of frustrerende blokkades van accounts!

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren