Hoe voeg ik Office365 records toe aan mijn domein?

Gewijzigd op Tue, 09 Apr 2024 om 09:56 AM

Wil je Office365 gaan gebruiken? Chatten met Microsoft Teams, een mailtje sturen Outlook terwijl je mails in de cloud van Office365 staan?


Wanneer je je domein aan een Office365 omgeving toevoegt, geeft Microsoft je instructies om DNS-records toe te voegen aan je domein. Hieronder geven we je een voorbeeld zodat je kunt zien hoe je deze toevoegt.


Een goede tip: Als je Office365 via Oxilion afneemt, zetten wij de DNS ook voor je goed. Dan hoef je deze wijzigingen niet zelf door te voeren. Klik hier om Office365 te bestellen.


We geven je een voorbeeld van een domein, example.org, dat ingesteld is met Office365 records.

Er zijn een aantal aandachtspunten waar mensen vaak tegen aan lopen.


In het kort


Wanneer je je Microsoft 365(Tenant) omgeving hebt aangemaakt, kun je bij de domeinenbeheer je domein toevoegen. Eerst word je gevraagd om een verificatie(TXT) record toe te voegen. Daarna krijg je een lijst van DNS records om toe te voegen, afhankelijk van welke diensten je geselecteerd hebt te gebruiken.


Per type record hebben we een uitleg en toelichting. Ook een afbeelding van een voorbeeld domein dat geconfigureerd is om Office365 te gebruiken. Hou er rekening mee dat bepaalde records uniek zijn voor jouw specifieke domein, dus kijk goed naar de instructies van Microsoft.


Unieke records

 

Er zijn twee records dat voor iedereen uniek is, deze kun je niet simpelweg kopiëren en plakken vanuit een handleiding. Je zult de instructies van Microsoft moeten volgen. Dit is zo voor het verificatie TXT-record en voor de MX-record dat bepaald waar de mail afgeleverd wordt.


Het tweede aandacht punt is het formaat van het record. Je moet de tekst goed invullen, zodat er een geldig record komt. Hieronder zie je een werkend voorbeeld van example.org met goede records.


Voorbeeld

 

A screenshot of a computer screen

Description automatically generated

Afgezien van de “unieke” DNS-records, kun je bovenstaande afbeelding een op een overnemen. Alsnog lichten we de verschillende type records ook toe.

 

CNAME-records


Bij CNAME-records is het belangrijk dat je bij de waarde een punt (.) aan het eind van het record zet. 

De CNAME-records zijn van belang voor onder andere het configureren van email accounts, en het beheren van mobiele apparaten.

 

SRV-records


Bij SRV-records word je gevraagd een prioriteit en poortnummer toe te voegen. Dit kan een nieuwe gebruiker vaak verwarren. In de afbeelding staan twee goede voorbeelden.

Kijkend naar _sip._tls als voorbeeld staat bij de waarde de 443 voor de poort, 1 voor de gewicht, en 100 als de prioriteit. Deze staan als cijfers achter elkaar, en daarna wordt het doel gespecificeerd.

De SRV-records zijn van belang voor onder andere videogesprekken. Denk hierbij aan Skype for Business en Microsoft Teams.

 

TXT-records


Bij de TXT-records is het van belang dat het doel tussen quotes staat. De TXT-records zijn voor de domein verificatie, en voor de anti-spam waarde van je e-mails. De SPF-record is te lang voor de afbeelding, daarom is deze uitgeklapt. Het verificatie record is uniek voor ieder domein, dus volg de instructies van Microsoft goed!

 

MX-Record

 

Het MX-record van je domein bepaald waar je e-mail uit komt. Je wilt natuurlijk dat e-mails gericht aan je domein ook echt aan komt in je Office365 account. Daar is je MX-record voor. Dit record is uniek voor ieder domein, dus volg de instructies van Microsoft goed!


Makkelijk om te kopiëren.


NaamTTLType
autodiscover1 uurCNAMEautodiscover.outlook.com.
enterpriseenrollment1 uurCNAMEenterpriseenrollment.manage.microsoft.com.
enterpriseregistration1 uurCNAMEenterpriseregistration.windows.net.
lyncdiscover1 uurCNAMEwebdir.online.lync.com.
sip1 uurCNAMEsipdir.online.lync.com.
@1 uurMX0 example-org.mail.protection.outlook.com.
_sip._tls1 uurSRV100 1 443 sipdir.online.lync.com.
_sipfederationtls._tcp1 uurSRV100 1 5061 sipfed.online.lync.com.
@1 uurTXT"v=spf1 include:spf.protection.outlook.com -all"
@1 uurTXT"MS=ms0123456789"


 

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren