Binnen Plesk is het mogelijk om e-mail forwarders aan te maken. Je gebruikt een forwarder om e-mail dat gestuurd wordt aan een e-mailadres door te laten sturen naar een ander e-mailadres. Hier vertellen we je hoe je dit kunt inrichten.


In het kort

 1. Log in op je hostingpakket.
 2. Klik op 'Email adresses'.
 3. Klik op 'Create Email address'.
 4. Maak het e-mailadres aan dat moet doorsturen.
 5. Stel de fowarder in bij 'Forwarding'.


Voor een meer gedetailleerde toelichting, volg je de tekst onder de streep.


 1. Log in op je hostingpakket.
  1. Hoe log ik in op mijn hostingpakket?
 2. Klik op 'Email Adresses' aan de rechterkant van je scherm.Overzicht van opties binnen Plesk inclusief de link naar e-mail adressen.
 3. Klik op de knop 'Create Email Address' links bovenin.         Weergave van de knop om een e-mailadres aan te maken binnen Plesk.
 4. Hier maak je het e-mailadres aan waarvan je de e-mail wenst door te sturen. Het is ook nodig om hier een wachtwoord bij te verzinnen. Klik daarna op 'Ok' om het adres aan te maken.Pagina voor het aanmaken van een e-mailadres binnen Plesk.
 5. Klik op het tabblad 'Forwarding'. Vul het vinkje 'Switch on mail forwarding' in. Specificeer waar de e-mail heen verzonden moet worden en druk op 'Ok'.Graphical user interface, text, application

Description automatically generated

Verhoogde kans op markering als spam

Het is belangrijk om rekening te houden met het feit dat e-mails verzonden door forwarders een verhoogde kans hebben om als spam gedetecteerd te worden door de geadresseerde. Hierdoor kan dergelijke e-mail niet goed overkomen. Wij raden dus niet aan dat je forwarders als een vaste e-mail oplossing gebruikt.