Binnen onze shared hosting oplossingen is het mogelijk om een gratis SSL certificaat te installeren met gebruik van de software Lets Encrypt. Hoe een dergelijk certificaat te installeren is binnen DirectAdmin, valt hieronder te lezen.


In het kort

 1. Log in op het hostingpakket van je domein
 2. Klik op 'SSL certificates'
 3. In het instellingen menu kies je voor "Free & Automatic certificate from Let's Encrypt". 
  1. Kies eventuele (sub)domeinen om met hetzelfde certificaat te beveiligen
 4. Klik op 'Save'


Voor een meer gedetailleerde toelichting met afbeeldingen, volg je de tekst onder de streep.


 1. Allereerst log je in op het hostingpakket van je domein. 
  1. Weet je niet hoe je inlogt? Ga dan naar Hoe log ik in op mijn hostingpakket?
 2. Klik op de link ‘SSL Certificates’. Deze zie je onder ‘Advanced Features’. Weergave binnen DirectAdmin van link SSL certificates.
 3. Kies nu de optie ‘Free & Automatic certificate from Let’s Encrypt’.Optie binnen DirectAdmin om SSL via Lets Encrypt te installeren.
 4. Kies vervolgens welke domeinen je met SSL wilt beveiligen en klik op de knop 'Save'. 
  1. Let op: je dient voor ieder domein de ‘www.’ variant ook zelf aan te klikken! Weergave van selectie domeinen binnen DirectAdmin Lets Encrypt.
 5. Daarna dient het scherm er als volgt uit te zien:Scherm van een succesvol geinstalleerd Lets Encrypt certificaat binnen DirectAdmin.


Mijn website verwijst niet automatisch naar een veilige site, hoe kan dat?

Het verkeer naar je applicatie (bijvoorbeeld WordPress) zal niet automatisch via de veilige manier gaan. Dit kun je instellen in je WordPress of door middel van een .htaccess. In sommige gevallen is er ook nog sprake van zogezegde mixed content. Er is dan informatie op de veilige als de onveilige manier te bereiken. Om dit te verhelpen volg je 'Hoe los ik mixed content op?'.